Monday, August 5, 2013

Great Divide Trail -vaellus - Traileri
 Great Divide Trail -vaellus – 15.6.-21.7.2013

 Great Divide Trail –reitti (GDT) seuraa Kanadan Kalliovuoria Watertonin kansallispuistosta Kakwan provinssipuistoon asti ja käsittää noin 1200 km erilaisia polkuja, teitä ja alueita ilman merkittyjä reittejä. GDT kulkee viiden kansallispuiston, seitsemän provinssipuiston sekä usean erämaa-alueen ja hallinnollisen metsäalueen läpi ja sen on sanottu olevan yksi maailman silmiä hivelevimmistä, henkeäsalpaavimmista ja haastavimmista erämaavaelluksista. Ja siksi se oli meidän valinta kesän vaellusseikkailuksi.

 

Valmistetut matkaa varten alkoivat tammikuussa. Varusteiden hankkiminen sekä reitin ja ruuan suunnittelu tehtiin niin huolella kuin inhimillisesti oli mahdollista. Vaelluksen eri vaiheista oli tärkeää kerätä paljon tietoa, koska mukaan ei pakattu GPS:ää tai reittioppaita vaan vaellus haluttiin toteuttaa vain kartan ja kompassin avulla. Maalaisjärkeäkin aiottiin käyttää sopivissa määrin.

 

Sitten viimein koitti kesäkuun puoliväli, jolloin oltiin valmiita seikkailun aloittamiseen. Vaelluksen tavoitteiksi listattiin Kanadan Kalliovuorten mahtavien maisemien näkeminen ja ikuistaminen kuvamuistoiksi kameralla. Tarkoituksena oli myös haastaa oma fyysinen ja henkinen kestävyys sekä testata suunnistus- ja karttataidot. Haluttiin siis onnistuneesti suunnitella ja toteuttaa pitkän matkan vaellus, mahdollisimman kevyellä rinkalla ja nopealla vauhdilla. Ja siinä sivussa olisi hyvä pitää välillä hauskaakin.


Seuraavissa blogin jutuissa kerrotaan tekstein ja kuvin, missä vaelluksella mentiin, mitä päivittäin tehtiin, mitä siellä nähtiin ja miten selvittiin erityisolosuhteista ja haasteista, joita edestä löytyi. 
  Vaella siis mukaan Kalliovuorille! 


View Larger Map

No comments:

Post a Comment