Sunday, September 22, 2013

Yukonin syksy

Niin on kesä ohi. Viime viikot ollaan nautittu Yukonista syyssäässä ja syysväreissä. Yöllä on jo pakkasta ja päivälläkin vilpoista. Ihana syksy!


 

Monen kuukauden matkailun jälkeen ajatuksena oli pysähtyä Yukoniin hetkeksi, ennen Alaskaan palaamista. Onneksi Tagishista, 80 km päässä Whitehorsesta, löytyi majapaikka, kun kaverimme Michelle ja Ed tarjosivat mökkinsä käyttöömme. 


Viime viikot ovat kuluneet heidän kennellissä touhutessa ja muutossa auttaessa. On se mukava monen kuukauden lomailun jälkeen tehdä jotain hyödyllistäkin! Eivätkä nuo muutaman viikon ikäiset koiranpennutkaan huonoa seuraa ole. 

 

Pari viikkoa sitten meillä oli ilo saada Piian ystävä Liisa muutaman päivän vierailulle serkkunsa Päivin kanssa. Yhdessä käytiin vaeltamassa, katsastamassa Yukonin vuoristomaisemia, tutustumassa Whitehorsen kaupunkiin, rentoutumassa kuumissa lähteissä ja tytöt kävivät myös ratsastusretkellä. Olipa ihana saada ystävä kylään ja viettää aikaa suomea puhuen ja ajatuksia vaihtaen. Mikään ei voita rakkaiden ihmisten kanssa oloa!
  


Sen jälkeen käytiin pyörähtämässä pohjoisessa. Ajettiin pahamaineista Dempsterin valtatietä pitkin Tombstonen puistoon ja vaellettiin siellä muutama päivä. Meitä hemmoteltiin ihanilla syysväreillä ja sääkin suosi kulkijaa, paitsi ensimmäisenä iltana, kun yllä puhkesi ukkosmyrsky ja taivaalta satoi lunta ja rakeita. Muuten otettiin paljon kuvia ja syötiin yllin kyllin puolukoita. Hyvä kokemus siis!
Nyt parin viikon Tagishissa oleilun jälkeen on aika suunnata taas Alaskaan. Siellä odottaa vanhat tutut ihmiset, vuohet, kanat ja koirat ja viimeisistä viikoista pohjoisessa ollaan valmiita ottamaan kaikki irti. Ja siellä sataa jo luntakin, jess!


No comments:

Post a Comment